FAQ

Till följd av den cyberattack som Manutan-gruppen utsattes för under söndagen den 21 februari så har vi satt ihop ett antal vanliga frågor och svar. Om du inte hittar svar på någon av dina frågor så kan du skicka ett mejl till cyberinfo@witre.se eller ringa oss på 031 308 88 98

Alla mejl skickas till våra servrar även om det kan ta extra tid innan vi mottar dem. Vi kan dock i dagsläget inte processa mejlen. De kommer lagras tills dess att de kan integreras i våra system. Du kommer att informeras när detta sker.

Våra processer och system för leveranser påverkas och vi kan därför inte bekräfta leveransdatum. Vi tackar dock för ditt förtroende och kommer att hantera din order tills dess att vi kan leverera som normalt igen.

Vi hanterar offertförfrågningar som kommer via webbsidan manuellt i dagsläget. Dessvärre har vi inte möjlighet att säga när de kan skickas.

Ja, det är säkert att använda. Information relaterat till kortbetalning med Visa och Mastercard hanteras och lagras i ett tredjepartssystem och har inte exponerats.

Ja, du kan avboka din order och vi kommer att återbetala. Om du redan hunnit få varorna och inte vill behålla varorna så vänligen gör en retur. Ledtiderna för att hantera detta är dock längre än normalt.

Våra system kontrolleras och skannas för närvarande. Vi kommer sannolikt att öppna stegvis men vi kan i dagsläget inte bekräfta ett datum. Så snart vi vet mer så kommer vi att återkoppla till dig. Vårt mål är att starta upp igen med förstärkt säkerhet som har anpassats till situationen.

Vi har skapat ett dedikerat team för att hantera igångsättningen och att se till att vår backlog hanteras så snabbt som möjligt.

Vi kan komma åt ordrar som har lagts men inga av de ordrar som har lagts sedan söndagen den 21 februari har behandlats av vårt IT-system. Det betyder att de inte heller har bekräftats än. Så snart vi har full tillgång till vårt system så kommer vi att återkoppla till dig med mer information.

Ja, självklart hjälper vi dig med detta! Skicka ett mejl till cyberinfo@witre.se så gör vi det så snart vi har full tillgång till vårt IT-system.

Vi har anmält attacken till flera europeiska instanser, såsom CNIL (som säkrar utrullningen av den här informationen), AMF (franska Börsen) och polisen. För att vara på den säkra sidan har vi även anmält till ICO, de lokala myndigheterna i Storbritannien.

Punchout fungerar som vanligt och påverkas inte av cyberattacken och detsamma gäller våra e-handelslösningar (punchout och webshop). Däremot påverkar ledtiderna för leverans och återkoppling. Om du har mer tekniska frågor så kan du mejla på cyberinfo@witre.se

Skicka din begäran till cyberinfo@witre.se , så skickar vi en bekräftelse så snart vi har vidtagit åtgärder.

Din säkerhet är vår huvudprioritet. Vårt IT-team tillsammans med cyberexperter arbetar hårt för att återställa och bygga upp våra system. Våra aktiviteter kommer successivt att starta om de närmaste dagarna med förstärkt säkerhet och övervakning på plats.