Olika typer av källsorteringskärl

Enkla papperskorgar för sopsortering

Enkla papperskorgar är det grundläggande valet för källsortering på arbetsplatser där du har ett begränsat behov av åtskillnad av avfall. Dessa kärl är vanligtvis utrustade med separata fack för att separera vanligt avfall från återvinningsbart material.

Stationära källsorteringsstationer

För arbetsplatser som producerar större mängder avfall finns stationära källsorteringsstationer tillgängliga. Dessa stationer är utformade med flera fack för att enkelt sortera och separera olika typer av avfall, inklusive papper, plast, glas och metall.

Mobila källsorteringskärl

Mobila källsorteringskärl är praktiska för arbetsmiljöer där flexibilitet är viktigt. Dessa kärl är utrustade med hjul för enkel förflyttning och kan placeras på olika platser efter behov. De är idealiska för större arbetsplatser där avfallshantering kan behöva anpassas efter olika områden eller avdelningar.

Städvagnar

Utöver de traditionella källsorteringskärlen finns det också möjlighet att använda städvagnar för att underlätta källsortering och avfallshantering på arbetsplatsen. Städvagnar är praktiska och flexibla lösningar som kan användas för att samla in avfall och sortera det på plats. En städvagn kan anpassas med olika fack eller behållare för att sortera sopor för olika avfallstyper.

Skapa en källsorteringskultur

Genom att välja rätt källsorteringskärl och implementera en effektiv källsorteringsrutin kan ditt företag bidra till att minska er miljöpåverkan och upprätthålla en hållbar hantering av avfall. Kom ihåg att personalens engagemang och motivation är avgörande för att lyckas med källsortering. Utbilda och informera personalen om vikten av korrekt sortering och fördelarna med att bidra till en hållbar avfallshantering. Genom att involvera personalen i processen skapas en starkare källsorteringskultur inom företaget!

Förslag på produkter

Förslag på produkter för effektiv källsortering och avfallshantering. Vi erbjuder inte bara effektiva lösningar för källsortering och avfallshantering, utan också ett urval av miljövänliga produkter. Vårt sortiment inkluderar CSR-märkta källsorteringskärl tillverkade av återvunnen plast, lokalt producerade eller återanvändbara resurser. Dessa miljövänliga kärl är ett utmärkt val för företag och organisationer som strävar efter att minska sin miljöpåverkan och bidra till ett hållbart samhälle.

Materialval för källsorteringskärl

Plastkärl för återvinning

Plastkärl är populära på grund av sin lätta vikt, sin långa hållbarhet och motståndskraft mot rost. De är enkla att rengöra och kan vara försedda med olika fack för att underlätta åtskillnad av olika typer av avfall, inklusive plastavfall.

Metallkärl för avfallshantering

Metallkärl är robusta och tåliga, vilket gör dem lämpliga för krävande arbetsmiljöer. Oftast är de tillverkade av slitstarkt material som rostfritt stål och håller länge. Metallkärl är också brandbeständiga och har ett professionellt utseende.

Träkärl för miljövänlig källsortering

Träkärl är ett miljövänligt alternativ och passar bra i estetiskt känsliga eller naturnära arbetsmiljöer. De är tillverkade av förnybara material och kan enkelt anpassas för att passa in i olika inredningsstilar.

Välkommen med din offertförfrågan

Källsorteringskärl bidrar till en hållbar arbetsmiljö och effektiv avfallshantering. Genom att välja rätt kärl, sortera avfallet på rätt sätt och engagera personalen i källsorteringsprocessen kan ditt företag minska er miljöpåverkan på flera sätt. Källsorteringskärl underlättar åtskillnad av olika typer av avfall och möjliggör återvinning och korrekt avfallshantering. Genom att effektivt hantera och återvinna avfallet kan vi tillsammans göra en positiv skillnad för miljön.

Är det lag på källsortering i Sverige?

Ja. Enligt Avfallsförordningen (2011:927) ska alla i Sverige, både hushåll och företag, separera avfall i kategorier som papper, plast, metall, glas, matavfall och farligt avfall. Dessutom införs nya regler från 2023/2024, som innebär att företag som genererar stora mängder matavfall måste anpassa sig till den nya matavfallslagen. Innan dessa nya regler är på plats är det varje kommuns egna regler för avfallshantering som gäller. Den som inte följer dessa kan behöva betala böter.

Vad måste företag källsortera ?

Det beror på region och kommun, men vanliga avfallskategorier som företag brukar källsortera inkluderar papper, plast, glas, metall och matavfall. Genom att välja rätt källsorteringskärl kan företag effektivt hantera dessa avfallstyper. Från och med 2023/2024 måste företag anpassa sig till den nya matavfallslagen.

Hur förvarar man källsortering?

Förvaring av källsortering kan ske genom att använda tydligt märkta källsorteringskärl och placera dem på lämpliga platser på arbetsplatsen. Kärl kan skräddarsys utifrån företagets unika behov av funktionalitet och design. Det är viktigt att se till att det finns tillräckligt med kärl för varje avfallstyp och att de är lättåtkomliga för anställda. Genom att implementera rätt system för avfallshantering och ge tydliga instruktioner till personalen kan källsorteringen effektiviseras och bli roligare.

Har du fler frågor? Hör gärna av dig!

Vi ger dig personlig hjälp med både fördelaktiga volymköp av enstaka produkter samt mer omfattande projekt.

Det kan handla om bland annat omklädningsskåp, avfallshantering, kontorsmöbler, konferensmöbler, hyllor och kemikaliehantering.

Gör en offertförfrågan
Planerar du större inköp, ombyggnation eller renovering?