IBC-containers

Filtrera på

IBC-containrar för säker vätskehantering

En IBC-tank är en säker plats för lagring och transport av olika vätskor och bulklaster. Här hittar du vårt sortiment av IBC-behållare i olika volymer. Vi erbjuder också IBC-tillbehör som rör och kopplingar och även andra typer av behållare för enkel och säker hantering av olika produkter.

Vad är en IBC-container?

När du behöver förvara och transportera olika bulklaster och flytande farliga ämnen som till exempel bensin, diesel eller alkohol är IBC-tankar är självklart val. Dessa ämnen klassas som farligt gods eftersom de har egenskaper som kan skada miljön och egendomar men också människor och djur. IBC-uppsamlingskärl är konstruerade så att du på ett smidigt och enkelt sätt både kan förvara och transportera olika laster i dem på ett säkert sätt. IBC-behållare finns i olika storlekar. Eftersom de rymmer flera hundra liter kommer du att spara mycket tid jämfört med om du skulle hantera vätskorna med mindre förvaringskärl. Den vanligaste volymen på en tank är tusen liter. IBC är en förkortning för Intermediate Bulk Container.

Stabil och säker konstruktion

Tankarna är utformade som stora behållare med raka kanter. De är tillverkade av stabil plast med UV-skydd. På toppen finns ett påfyllningshål med ett skruvlock. Locket kan plomberas. Längst ner på behållaren sitter en kran för tappning. Runt tankarna finns en stöt- och slittålig stålbur tillverkad av varmförzinkade stålrör eller gavaniserat stål. IBC-containrar är UN-godkända för transport av farliga ämnen. Det betyder att materialet i tankarna har mycket god hållfasthet. De levereras med en träpall eller plastpall. En extra lastpall är därför inte nödvändig. IBC-containrar är utformade på ett sätt som gör att de enkelt kan staplas och förflyttas med hjälp av en pallyftare eller staplare. Olika IBC-containrar kan dock ha olika rekommendationer. För säker förvaring ska till exempel max två tankar staplas på varandra och vid transport ska de inte staplas alls. Läs mer om vad som gäller under varje produkt.

Branscher som använder IBC-tankar

Den smarta och säkra konstruktionen på IBC-tankar gör dem användbara för många olika branscher. En industri som hanterar kemikalier och andra farliga ämnen använder IBC-tankar för lagring och transport av dessa vätskor. Inom livsmedels- och dryckesindustrin används IBC-behållare till bland annat oljor, mjölkprodukter, vin och sprit. Lantbrukare kan använda tankarna till gödningsmedel, bekämpningsmedel och andra typer av växtskyddsmedel. Inom jordbruket kan tankarna också användas för att förvara bränsle till gårdens jordbruksmaskiner eller som vattendunkar till djuren. Även inom bygg- och anläggningsindustrin och transport- och logistikbranschen används IBC-containrar.

Beställ IBC-container online hos Witre

Här kan du beställa IBC-containrar enkelt online. Hanterar och lagrar du miljöfarliga ämnen är IBC-containrar ett säkert och tryggt val. Utöver tankarna tillhandahåller vi också olika IBC-tillbehör som uppsamlingskärl och uppsamlingskar samt olika kopplingar och rör. Vi erbjuder också ett sortiment av mindre tunnor och dunkar som du enkelt kan beställa online. Är du intresserad av smarta e-handelslösningar anpassade efter dina behov kan vi erbjuda både punch-out och e-katalog. Ta gärna kontakt med oss om du vill veta mer! Självklart kan vi också svara på alla dina frågor om de produkter du hittar här hos oss på Witre.