Farthinder

Filtrera på

Farthinder

Farthinder och väggupp är viktiga trafiksäkerhetsåtgärder som används för att kontrollera fordonshastigheter och förbättra säkerheten på vägar, parkeringar och i bostadsområden. Witre erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa farthinder och vägbulor som är utformade för att möta olika behov och krav. Med över 50 års erfarenhet som leverantör av arbetsplatsutrustning är Witre din pålitliga partner för att skapa säkrare trafikmiljöer.

Vad är farthinder och väggupp och varför används de?

Farthinder och väggupp är trafiklugnande åtgärder som installeras på vägar och parkeringsplatser för att fysiskt tvinga fordon att sänka hastigheten. De fungerar genom att skapa en upphöjning eller ojämnhet i vägbanan, vilket gör att förare måste sakta ner för att passera bekvämt och säkert. Huvudsyftet med farthinder och vägbulor är att förbättra trafiksäkerheten genom att minska risken för olyckor orsakade av fordon som kör för fort.Farthinder och väggupp används ofta i områden där det finns en ökad risk för kollisioner mellan fordon och fotgängare, såsom i bostadsområden, nära skolor, på parkeringsplatser och i andra områden med hög fotgängartrafik. Genom att kontrollera fordonshastigheter bidrar dessa trafiksäkerhetsåtgärder till att skapa en säkrare miljö för alla trafikanter, inklusive bilister, cyklister och fotgängare.Utöver att förbättra säkerheten kan farthinder och vägbulor också bidra till att minska buller och vibrationer från trafiken, vilket skapar en lugnare och mer trivsam miljö i närliggande områden. De kan även användas för att styra trafikflöden och förhindra genomfartstrafik i bostadsområden eller på känsliga vägsträckor.

Vilka olika typer av farthinder och vägbulor finns det?

Det finns flera olika typer av farthinder och vägbulor som är utformade för att passa olika trafikmiljöer och hastighetsbegränsningar. Några vanliga typer inkluderar:
 • Asfaltgupp: Dessa är gjorda av asfalt och är en av de vanligaste typerna av farthinder. De är lämpliga för vägar med måttliga hastighetsbegränsningar och är relativt enkla att installera.
 • Gummigrupp: Tillverkade av återvunnet gummi, är dessa farthinder hållbara och lätta att installera. De är ofta modulära, vilket gör det möjligt att anpassa längden efter behov.
 • Betonggupp: Dessa robusta farthinder är gjorda av betong och är utmärkta för områden med tung trafik eller högre hastighetsbegränsningar.
 • Mobila farthinder: Dessa portabla farthinder är perfekta för tillfälliga användningsområden eller evenemang. De är vanligtvis tillverkade av gummi eller plast och kan enkelt flyttas vid behov.
 • Vägkuddar: Dessa är upphöjda platåer som täcker en del av vägbanan, vilket gör det möjligt för utryckningsfordon att passera obehindrat medan de fortfarande tvingar andra fordon att sakta ner.
Oavsett typ är alla farthinder och vägbulor utformade för att effektivt kontrollera fordonshastigheter och förbättra trafiksäkerheten. Genom att välja rätt typ av farthinder för din specifika situation kan du skapa en säkrare och mer kontrollerad trafikmiljö.

Hur väljer man rätt farthinder eller väggupp för sin väg eller parkering?

När du väljer farthinder eller väggupp för din väg eller parkering är det viktigt att överväga flera faktorer för att säkerställa att du får den bästa lösningen för dina behov. Här är några viktiga saker att tänka på:
 • Hastighetsbegränsning: Överväg den aktuella hastighetsbegränsningen på vägen eller parkeringen. Olika typer av farthinder är utformade för att vara effektiva vid specifika hastighetsgränser.
 • Trafikvolym och fordonstyper: Ta hänsyn till mängden trafik och typerna av fordon som vanligtvis använder området. Tyngre trafik kan kräva mer robusta farthinder.
 • Klimat och väderförhållanden: Välj farthinder som är hållbara och kan motstå de lokala väderförhållandena, inklusive extrema temperaturer, regn och snö.
 • Underhåll: Överväg lättheten av installation och underhåll när du väljer farthinder. Vissa material kan kräva mer underhåll än andra.
 • Ljudnivå: Om ljudnivån är ett problem, överväg farthinder som är utformade för att minimera buller, särskilt i bostadsområden.
 • Kostnad: Fastställ din budget och välj farthinder som ger bästa värde för pengarna utan att kompromissa med kvalitet och effektivitet.
Genom att ta hänsyn till dessa faktorer och samarbeta med en erfaren leverantör som Witre kan du välja de bästa farthindren eller vägbulorna för att möta dina specifika behov och skapa en säkrare trafikmiljö för alla.