Tips till rätt Kontorsstol

Witre Manutan har ett brett sortiment av kontorsstolar för alla olika behov.

Vi vet att det kan vara svårt att välja det alternativ som passar just dig allra bäst.

Utgå från hur mycket du sitter om dagarna och dina krav på ergonomi.

Om du alltid är på språng och endast spenderar kortare stunder framför datorn kan det räcka med en enklare och billigare kontorsstol.

Om du däremot sitter på din plats hela dagarna är det viktigt att väljer en stol med funktioner som möjliggör variation, korrekt sittställning och avlastning för kroppen. Nedan kan du läsa mer om funktioner som hjälper dig till bekväma och effektiva dagar på jobbet.

kontorsstolar
ikon-permanentkontakt

Permanentkontakt

Sitsen är fast, men stolsryggen följer med dina rörelser. Går oftast att spärra i olika lägen. En bra funktion som tillåter rörelse.

ikon-svankstod

Svankstöd

Många stolar har ett ländstöd i formgivningen av ryggstödet, men stolar med denna märkning har ett justerbart ländstöd så att din underrygg får ett extra stöd precis i höjd med bäckenet.

ikon-sittdjup

Sittdjup

Innebär att stolsdjupet kan anpassas efter hur långa lår du har. Kan antingen göras genom att sitsen eller ryggen skjuts fram eller bak. Du kan ha som riktvärde att när du sitter med bra stöd i ryggen så ska du kunna få in handflatan, eller 4 fingrar mellan stolens framkant och insidan på ditt ben. Bra funktion för perfekt passform.

ikon-sittlutning

Sittlutning

Betyder att stolens sits kan vinklas nedåt, för att ge höften en öppnare vinkel framförallt när du sitter lutad över skrivbordet. Bra för dig som sitter framåtlutad hela dagarna.

ikon-ryggstodshojd

Rygghöjd

Gör det möjligt att justera ryggstödet så att det ger ett bra stöd för ryggen, beroende på hur lång rygg du har. Denna funktion är viktig för dig som sitter mycket.

ikon-viktjustering

Viktjustering

Genom den steglösa justeringen av fjäderkraften kan ryggstödets motkraft anpassas individuellt till din vikt, din storlek och din personliga smak.

ikon-synkronteknik

Synkron teknik

Möjliggör ett ännu mer flexibelt sittande. Sits och rygg arbetar individuellt. Du har ett konstant stöd på ryggen, men som ändå tillåter dig att variera och ändra sittställning utan att resa dig ur stolen. Sköna funktioner som låter dig slappna av lite grand, en funktion för dig som mer eller mindre bor i stolen.

ikon-sittid-8h

Rekommenderad användningstid

I de flesta fallen står använd teknik och ergonomiska tillbehör för den tid som du kan använda stolen utan att belasta kroppen för mycket. För att underlätta valet anger vi rekommenderad användningstid.

Sitt nära bordet med händerna vilandes på bordsskivan.

Sitt med avslappnade axlar och se till att armstöden är nära kroppen och just under armbågen.

Ställ in sitthöjden så överarmarna är parallella med ryggen och armbågarna i 90 graders vinkel.

Sitt inte framåtlutad eller nedsjunken. Rygg och svank bör vila mot ryggstödet i naturlig båge.

Sittdjup anpassas så knävecken är i framkant med stolsitsen.

Komplettera gärna med fotstöd om du sitter högt.