Köpguide

TIPS TILL RÄTT KONTORSSTOL

Vi vet att det kan vara svårt att välja det alternativ som passar just dig allra bäst. Utgå från hur mycket du sitter om dagarna och dina krav på ergonomi. Om du alltid är på språng och endast spenderar kortare stunder framför datorn kan det räcka med en enklare och billigare kontorsstol.

Håll koll på funktionerna

Om du sitter på din plats hela dagarna är det viktigt att välja en stol med funktioner som möjliggör variation, korrekt sittställning och avlastning för kroppen. Nedan kan du läsa mer om funktioner som hjälper dig till bekväma och effektiva dagar på jobbet.

RYGGHÖJD

Gör det möjligt att justera ryggstödet så att det ger ett bra stöd för ryggen, beroende på hur lång rygg du har. Denna funktion är viktig för dig som sitter mycket.

VIKTJUSTERING

Genom den steglösa justeringen av fjäderkraften kan ryggstödets motkraft anpassas individuellt till din vikt, din storlek och din personliga smak.

SYNKRON TEKNIK

Möjliggör ett ännu mer flexibelt sittande. Sits och rygg arbetar individuellt. Du har ett konstant stöd på ryggen, men som ändå tillåter dig att variera och ändra sittställning utan att resa dig ur stolen.

PERMANENTKONTAKT

Sitsen är fast, men stolsryggen följer med dina rörelser. Går oftast att spärra i olika lägen. En bra funktion som tillåter rörelse.

SVANKSTÖD

Många stolar har ett ländstöd i formgivningen av ryggstödet, men stolar med denna märkning har ett justerbart ländstöd så att din underrygg får ett extra stöd precis i höjd med bäckenet.

SITTDJUP

Innebär att stolsdjupet kan anpassas efter hur långa lår du har. Kan antingen göras genom att sitsen eller ryggen skjuts fram eller bak.

REK. ANVÄNDNINGSTID

I de flesta fallen står använd teknik och ergonomiska tillbehör för den tid som du kan använda stolen utan att belasta kroppen för mycket.

SITTLUTNING

Betyder att stolens sits kan vinklas nedåt, för att ge höften en öppnare vinkel framförallt när du sitter lutad över skrivbordet. Bra för dig som sitter framåtlutad hela dagarna.

Arbeta hemifrån eller på kontor

Enkla och prisvärda kontorsstolar

Många av oss sitter ner många timmar under en arbetsdag. Rätt kontorsstol ökar produktiviteten och minskar arbetsskador på jobbet. Här är ett urval av bra och prisvärda kontorsstolar som uppfyller de mest primära ergonomiska kraven.

Oslagbar ergonomi dygnet runt

Oslagbar ergonomi dygnet runt

Sitt rätt och slipp ryggsmärtor. Invistera i en exklusiv kontorsstol som är anpassad för många timmars sittande. Nedan urval av stolar är utrustade med ergonomiska funtioner för den mest kräsna.