Kontorsstolar

Hållbar produkt

Filtrera på

Välj rätt kontorsstol

Sitter du många timmar vid ett skrivbord är det viktigt att ha en bekväm kontorsstol. Stolen ska följa kroppens rörelser och minska risken för belastningsskador. En ergonomisk kontorsstol ökar både ditt välmående och din prestationsförmåga. Och så vill du ju så klart också att kontorsstolen är snygg! Vi erbjuder ett stort sortiment av kontorsstolar så att du kan hitta en skrivbordsstol som ger dig ett bra stöd och som passar på din arbetsplats eller ditt hemmakontor.

Vad är ergonomi?

En ergonomisk arbetsmiljö tar hänsyn till individuella förutsättningar och anpassar miljön efter fysiska, psykiska och sociala perspektiv. Arbetsplatsen ska vara anpassad efter de som arbetar där, och inte tvärtom. Det hjälper till att förebygga ohälsa och det blir helt enkelt roligare och enklare att vara effektiv. Ergonomiska arbetsplatser kan med andra ord gynna produktiviteten och lönsamheten. Begreppet ergonomi rymmer många aspekter men här ska vi titta mer på ergonomiska skrivbordsstolar.

Arbetsstol efter antal timmar vid skrivbordet

Ju fler timmar du sitter framför skrivbordet, desto bättre stol behöver du. Har du ett arbete där du ofta är på språng och varvar skrivbordsarbete med andra arbetsuppgifter kan du välja en enklare kontorsstol eller datorstol. Sitter du däremot merparten av din arbetstid vid skrivbordet ska du välja en stol som erbjuder maximal sittkomfort och som har många inställningsmöjligheter. Då är det till exempel bra om du enkelt kan justera höjden på stolens rygg- och nackstöd, anpassa sitsens höjd och vinkla armstöden.

Skrivbordsstolens funktioner

Eftersom alla ser olika ut bör en bra kontorsstol kunna anpassas efter längd, vikt och kroppsform. En bra kontorsstol ska alltså ha flera inställningsmöjligheter. En skrivbordsstol kan till exempel ha:

• en sitthöjd som kan justeras
• ett sittdjup som kan anpassas
• en rygghöjd som kan anpassas
• en sits som kan vinklas
• armstöd som är ställbara i höjd- och sidled.

En bra kontorsstol med hög rygg tillåter dig att enkelt variera din sittställning. En hög kontorsstol eller arbetsstol behöver du om du är lång. Är du kort kan en lägre stol räcka. Det finns skrivbordsstolar med fast sits där endast ryggstödet följer kroppens rörelser, men det finns också stolar med gungfunktion. Då behåller ryggstödet och sitsen samma vinkel när du rör dig. Andra stolar kan justeras i olika positioner för att du ska hitta en sittställning som passar just dig. En stol med armstöd tillåter dig att vila underarmarna på stöden eller på skrivbordet. En kontorsstol med hjul ökar också din rörlighet men det finns också kontorsstolar utan hjul.

Skrivbordsstolens färg och material

När du har bestämt vilka funktioner din nya skrivbordsstol ska ha för att matcha dina behov är det dags att välja stolens färg och material. Vad passar på ditt kontor? En svart, brun, grå eller röd kontorsstol? De flesta stolar är tillverkade i tyg, men du kan också köpa en kontorsstol i läder, skinn eller konstläder.

Prisvärda arbetsstolar online

På Witre erbjuder vi ett brett utbud av skrivbordsstolar till bra priser. Välkommen att hitta en stol där du enkelt kan hitta din optimala sittställning och förebygga arbetsrelaterade skador. Komplettera gärna din nya kontorsstol med ett golvskydd som skyddar golvet runt skrivbordet. Självklart erbjuder vi också snygga konferensstolar och receptionsmöbler!