Personligt skydd
för alla behov

Vilken skyddsutrustning använder ni på er arbetsplats?

Att ert personliga skydd uppfyller gällande krav är en förutsättning, men se även till att de produkter ni väljer är anpassade utefter era specifika förutsättningar och behov.

Hos Witre Manutan hittar du ett stort urval av produkter inom personligt skydd, utvalda för att ge dig och dina kollegor en trygg och funktionell arbetsdag.

Miljö ex. 1

Hårskydd: Täck hår och huvud för att minska kontamineringsrisken. Hos witre Manutan hittar du prisvärda engångskydd i enkel nätkvalitet samt skydd av non-vowen-material för bättre hållbarhet.

Till produkter »

Handskar: Handskarna skyddar dig från farliga ämnen, samtidigt som det minskar risk för kontaminering i bakteriefria miljöer eller livsmedelshantering. Välj handskar med bra passform med rätt skydd för din arbetsuppgift.

Till produkter »

Skyddsglasögon: Skydda dina ögon mot frätande ämnen, damm och strålning. Välj glasögon som sitter bra och ger bästa skydd för din arbetsmiljö.

Till produkter »

Skyddskläder: Skydda kropp och kläder mot farliga ämnen. Ta reda på vilken skyddsklass som krävs i din arbetsmiljö och se till att du har plagg nära till hands som uppfyller kraven för varje arbetsmoment.

Till produkter »

Filtermask: Anpassa skyddet efter de ämnen du arbetar med. Läs kemikaliernas säkerhetsdatablad och anpassa val av mask därfefter. Hur ofta du behöver byta din mask beror bl.a. på föroreningsnivå, värme, fuktighet och hygienfaktorer.

Till produkter »

Skyddsskor: Välj bekväma skor eller stövlar som passar för din arbetsmiljö. Vid livsmedelshantering eller andra känsliga miljöer är det viktigt att skorna är lätta att rengöra och tål regelbunden tvätt samtidigt som de skyddar dig mot olyckor.

Till produkter »

Korgglasögon

Bra besöksglasögon

36 kr
Köp nu

Munskydd

Munskydd med öronband

76 kr
Köp nu

Kemskyddshandskar

För hantering inom kemisk-, olje-, metall-, livsmedelsindustri, lokalvård, laboratorier, lantbruk mm.

275 kr
Köp nu

Skyddsoverall

För livsmedelsindustrin, industriellt underhåll, mekaniskt arbete och städning

31 kr
Köp nu

Förkläden

Förkläde för livsmedels- industrin

170 kr
Köp nu

Kocksko

Hel och löstagbar innersula. Antistatisk. Halksäker. Vattentät sko. Unisex.

410 kr
Köp nu

Miljö ex. 2

Hjälm: Se till att ni har rätt hjälm för varje arbetsmoment med rätt utrustning och stabil passform så att den fungerar när det verkligen gäller. Kontrollera den befintliga utrustningen kontinuerligt så att den inte är för gammal och svag i plasten.

Till produkter »

Handskar: Skärskydd? Kemikalieskydd? Frätskydd? Svets/hetta? Vi har handskar för alla moment. Med rätt handskar sparar ni både händer och plånbok. Se till att handsken ni väljer uppfyller de krav ni ställer på varje arbetsmoment. En dyrare handske anpassad för uppgiften är ofta mer prisvärd i längden än billiga handskar med kortare livslängd som måste bytas.

Till produkter »

Skyddsglasögon: Den mest vitala och känsliga delen av ditt personliga skydd. Glasögonen bör sitta bra och inte generera brytningsfel om ni använder vanliga glasögon. Vid många arbetsmoment rekommenderar vi täta skyddsglasögon för ett mer komplett skydd.

Till produkter »

Fallskydd: Slarva inte med fallskyddet! Hundratals olyckor förebyggs årligen genom att fallskydd används på rätt sätt. Se till att lämpligt fallskydd finns nära till hands för varje höghöjdsmoment och att alla vet hur de skall användas. Besiktiga era fallskydd med jämna mellanrum och byt ut de gamla.

Till produkter »

Hörselskydd: Rätt bullerdämpning är viktigt för att långsiktigt spara sin hörsel. För att underlätta kommunikation och minska risken för arbetsplatsolyckor rekommenderar vi skydd med medhörnig. Kom även ihåg att kontinuerligt byta hygienkit.

Till produkter »

Skyddsskor: Det är viktigt att de skyddsskor eller stövlar ni använder är bekväma, anpassade för rådande arbetsmiljö samt uppfyller de krav som ställs. Vi har skor med skyddshätta i stål, komposit eller metall, med trampskydd eller halkfria sulor utefter de behov som finns på din arbetsplats.

Till produkter »

Andningsskydd: Med rätt andningsskydd blir andningen inte onödigt tung och du vet att du inte får i dig skadliga ämnen och damm. Välj både mask och filter anpassade efter varje arbetsmoment; vi har allt från enkla engångsmasker till avancerade helmasker med utbytbara filter.

Till produkter »

Knä- & ergonomiska skydd: Förhindra smärtor och förslitningsskador i handleder, rygg och knän med rätt stöd och underlag för varje arbetsmoment.

Till produkter »

Varselväst

Kardborrknäppning. Väst med reflekterande band.

60 kr
Köp nu

Säkerhetssele kit

Idealisk för arbeten på tak, metallstativ

720 kr
Köp nu

Arbetshandskar

För krävande miljöer, i kontakt med oljor och väta.

940 kr
Köp nu

Skyddssandal

Superlätt med extra stötdämpning.

1 425 kr
Köp nu

Skyddsglasögon

Glas i imfritt polykabonat.

60 kr
Köp nu