Uppsamlingskärl & Miljöpallar

Filtrera på

Uppsamlingskärl & Miljöpallar

Att förvara fat och tunnor på ett säkert och miljövänligt sätt är avgörande för många företag. Uppsamlingskärl och miljöpallar är utformade för att samla upp eventuellt spill från olja och kemikalier, vilket skyddar både arbetsmiljön och den omgivande miljön. Hos Witre hittar du ett brett utbud av högkvalitativa lösningar för säker förvaring och hantering av farliga ämnen.

Vad är en miljöpall och vad används den till?

En miljöpall, även kallad fatpall eller kemikaliepall, är en specialutformad pall som används för att förvara fat och tunnor med farliga ämnen som olja och kemikalier. Miljöpallen har en inbyggd uppsamlingsvolym som fångar upp eventuellt spill eller läckage, vilket förhindrar att skadliga ämnen sprids i omgivningen. Miljöpallar är tillverkade av slitstarka material som polyeten eller stål, vilket gör dem motståndskraftiga mot kemikalier och korrosion. De är utformade för att klara tung belastning och har ofta en halkfri yta för att förhindra att fat och tunnor glider omkring. Användningsområdena för miljöpallar är många. De är vanliga inom industrier som hanterar oljor, färger, lösningsmedel och andra kemikalier. Miljöpallar används också ofta vid transport och lagring av farliga ämnen för att uppfylla lagkrav och säkerhetsföreskrifter. Genom att använda miljöpallar kan företag minska risken för olyckor och spill, skydda personalens hälsa och säkerhet samt visa att de tar sitt miljöansvar på allvar. Med en miljöpall från Witre kan du vara säker på att din verksamhet hanterar farliga ämnen på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Vilka typer av uppsamlingskärl finns det och hur väljer man rätt?

Det finns flera olika typer av uppsamlingskärl att välja mellan beroende på vilken typ av farliga ämnen som ska förvaras och hur mycket uppsamlingsvolym som krävs. Några vanliga typer av uppsamlingskärl är:
  • Spillbassänger - stora kar med hög uppsamlingsvolym, lämpliga för förvaring av flera fat eller tunnor samtidigt.
  • Fatpallar - kompakta pallar med inbyggd uppsamlingsvolym, perfekta för förvaring av enstaka fat.
  • Hyllsystem med uppsamlingskärl - kombinerar förvaringsyta med uppsamlingskärl för effektiv lagring och spillskydd.
När du väljer uppsamlingskärl är det viktigt att tänka på faktorer som materialkompatibilitet, uppsamlingsvolym och bärförmåga. Materialet måste vara beständigt mot de kemikalier som ska förvaras, och uppsamlingsvolymen måste vara tillräcklig för att fånga upp eventuellt spill. Bärförmågan är också viktig att ta hänsyn till, särskilt om tunga fat eller tunnor ska förvaras. Hos Witre hittar du ett brett sortiment av uppsamlingskärl och miljöpallar i olika storlekar och utföranden. Våra experter hjälper dig gärna att hitta den bästa lösningen för just dina behov, oavsett om du behöver ett kompakt plasttråg eller en stor spillbassäng.

Hur underhåller man uppsamlingskärl och miljöpallar för bästa hållbarhet?

För att säkerställa att dina uppsamlingskärl och miljöpallar fungerar optimalt och har en lång livslängd är det viktigt med regelbundet underhåll. Här är några tips:
  • Inspektera regelbundet för sprickor, läckage eller andra skador. Byt ut skadade komponenter omedelbart.
  • Rengör uppsamlingskärlen efter användning för att förhindra korrosion och materialförsvagning.
  • Förvara uppsamlingskärl och miljöpallar på en skyddad plats när de inte används, borta från direkt solljus och extrema temperaturer.
  • Följ tillverkarens rekommendationer för maximal belastning och uppsamlingsvolym för att undvika överbelastning.
Genom att sköta underhållet av dina uppsamlingskärl och miljöpallar förlänger du deras livslängd och säkerställer att de fortsätter att erbjuda ett pålitligt skydd mot spill och läckage. Med rätt underhåll kan högkvalitativa produkter från Witre hålla i många år och hjälpa dig att upprätthålla en säker och miljövänlig arbetsplats.