Tippcontainers & Tillbehör

Filtrera på

Brett sortiment av tippcontainrar och tillbehör

Här kan du beställa tippcontainrar i olika storlekar och färger. Alla våra tippcontainrar är tillverkade av stabila material som klarar tuffa miljöer. Vi erbjuder även olika tillbehör till containrar som till exempel extra hjul, lock, kärltömmare och olika typer av kärror.

Vad är en tippcontainer?

En tippcontainer är en typ av container som används för förvaring och transportering av olika typer av material. Det kan röra sig om ett tungt arbete och då kan en tippcontainer förenkla arbete om det handlar om större volymer. Genom att förankra en tippcontainer till en truck undviker du förslitningsskador och arbetet utförs på ett säkert sätt. På ena sidan av containern finns en öppning så att du kan tippa den och enkelt och smidigt lossa dess innehåll. Tippcontainrar kan tömmas på olika sätt. Det finns tippcontainrar med gaffelspridning. Det innebär att du kan tömma innehållet med hjälp av gafflarna på trucken. Alla tippcontainrar har också en fjäderbelastad platta och manuella handtag för enkel tömning. Tippcontainer kommer ofta med hjul, där två är rörliga och två är fasta. Ett hjul har också en broms för ökad säkerhet.

Material och storlek

Tippcontainrar är vanligtvis tillverkade av robusta och hållbara material som stål och aluminium för att klara hög belastning och stort slitage. Det finns tippcontainrar med olika mått och volym. Storleken på en tippcontainer styr lastkapacitet, alltså hur mycket vikt den klarar av. Du kan till exempel hitta en tippcontainer som klarar 600 l men det finns även större och mindre varianter. Tänk på att volym och vikt inte är samma sak.

Tippcontainer med och utan lock

När du ska förvara skrymmande material eller material som kan svälla är det bra att sätta på ett lock på containern. Många lock är tvådelade och öppningsbara från båda sidor. Det förenklar arbetet när du ska lasta och lossa material i containern.

Här används ofta tippcontainrar

Inom bygg- och anläggningsbranschen används ofta tippcontainrar för att hantera byggmaterial såsom grus, sand och jord. Containrarna kan även användas för att samla upp olika typer av byggavfall och restmaterial på rivningsplatser och vid renovering av hus och andra byggnader. Inom industrin används tippcontainrar för lagring och transport av olika typer av material. Det kan vara allt från råvaror som används i produktionen till avfall och skrot. Även inom avfallshantering används tippcontainrar. Perfekt för hantering av till exempel trädgårdsavfall, hushållsavfall och farligt avfall. Genom att välja olika färger på dina tippcontainrar kan du förenkla källsorteringen. Blåa containrar brukar till exempel användas för papper, gröna för glas, bruna för allt som är komposterbart, gråa för metall, röda för miljöfarligt avfall, vita för plast, gula för textil och orangea för brännbart material. Det går också bra att använda etiketter för att avfallssorteringen ska bli så enkel och smidig som möjligt.

Beställ nya tippcontainrar hos Witre

Stor eller liten tippcontainer? Med eller utan lock? Tvekar du på vilken tippcontainer som passar i din verksamhet är du välkommen att höra av dig till vår kundtjänst. I vårt sortiment finns också bland annat avfallsbehållare, papperskorgar och sopsäckar.