Lagervagnar

Filtrera på

Lagervagnar

En lagervagn eller butiksvagn är praktisk att använda på både stora och små arbetsplatser. På vagnen kan du transportera paket, varor och gods för att slippa bära tunga saker fram och tillbaka. Det ger en mer ergonomisk arbetsplats och sparar både din rygg och dina axlar. En lagervagn, butiksvagn eller plockvagn kan användas på lager, industrier, storkök, verkstäder, garage – helt enkelt överallt där du ska förflytta olika föremål.

Val av vagn

När du ska välja lagervagn ska du fundera över hur och var den ska användas. En lagervagn eller butiksvagn där den övre hyllan ser ut som en korg passar bra att använda i bland annat stora varuhus. Den är lättmanövrerad och rymmer mycket. På vagnen är det enkelt att transportera många mindre föremål. Låt dina kunder låna med sig vagnen ut till parkeringsplatsen så klarar de transporten själva och du sparar mycket tid. Det översta hyllplanet på butiksvagnen är ofta fällbart. Det innebär att de blir stackningsbara, vilket sparar mycket utrymme. Det finns också butiksvagnar med raka hyllor och en praktisk mindre förvaringskorg under handtaget.
På ett lager där många små ordrar ska plockas kan en klassisk plockvagn vara ett bra val. En lagervagn med fjädrande överhylla är också ett bra alternativ för ett lager men också för butiker och industrier. Här kan du utan problem transporterar tunga lådor och paket. Ju tyngre varorna eller godset är desto stabilare lagervagn måste du använda. Behöver du använda lagervagnen utomhus är en rostfri vagn ett smart val. Tänk också på att vagnens hjul ska klara den miljö den ska användas i. Vissa hjul klarar bara jämna underlag medan andra även klara ojämna underlag. Hjulens storlek och material avgör också hur tystgående vagnen är.

Säkerhet och arbetsmiljö

Det är alltid viktigt att tänka på att arbetsplatsen är säker och trygg för de som arbetar där. Säkerheten och arbetsmiljön ska alltså alltid komma i första hand. En vagn är ett exempel på ett hjälpmedel som ser till att skapa en mer ergonomisk och säker arbetsplats. Istället för att bära tungt kan du använda vagnen och skjuta det som ska förflyttas från ett ställe till ett annat. För att underlätta transporten kan vagnen till exempel ha ett vinklat handtag, hyllplan som går att höja och sänka samt fjädrande hyllplan. Ett hyllplan som är fjädrande ändras efter vikten på godset och anpassas därför för att ge en mer ergonomisk arbetsmiljö. Hyllan kommer hela tiden vara i rätt arbetshöjd. Tänk dig till exempel att du har en tung låda fylld med mindre produkter som ska plockas upp. Varje gång du tar upp en produkt kommer hyllan att fjädra tillbaka lite och höja sig en aning för att du ska få en perfekt arbetshöjd.

Beställ en lagervagn på Witre

Vet du precis vilken lagervagn som passar bra i din verksamhet kan du snabbt och enkelt lägga en beställning online. Är du däremot lite osäker och vill ha tips och råd är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. Vi hjälper gärna att hitta en lagervagn som passar perfekt på din arbetsplats. Du når oss via telefon eller e-post, men du kan också chatta med oss direkt online.