Pallyftare

Hållbar produkt

Filtrera på

Pallyftare för tunga lyft och transporter

En pallyftare eller palldragare använder du för att lyfta och flytta lastpallar och andra tunga varor och gods på en arbetsplats. Den effektiviserar och underlättar arbetet och minskar risken för arbetsrelaterade skador. Längs fram på pallyftaren sitter en gaffel som kan höjas och sänkas. En pallyftare kan vara antingen manuell eller eldriven. En elektrisk pallyftare är enkel och smidig att manövrera. På mindre arbetsplatser kan en manuell palldragare dock vara tillräcklig. Vi erbjuder palldragare från varumärken som Silverstone och från vårt egna varumärke Manutan.

Olika typer av lyftpallar

Hos Witre hittar du pallyftare i olika utföranden och prisklasser. Vilken ska man då välja? Utgå från dina behov och arbetsplatsens förutsättningar. Kontrollera hur tunga laster du vanligtvis hanterar så att du investerar i en pallyftare med rätt lastkapacitet. Även längden och bredden på gaffeln skiljer sig åt så titta noga så att pallyftaren klarar den typ av gods du oftast arbetar med. Nu kommer vi till valet mellan en eldriven och en manuell pallyftare. En manuell pallyftare pumpar upp lasten manuellt. Det finns även manuella pallyftare med så kallad quicklift. Det innebär att du inte behöver pumpa lika många gånger varje gång du ska lyfta upp din last. Det passar bra vid lättare laster. En eldriven pallyftare höjer och sänker gaffeln med minimal ansträngning från föraren. Den har lång batteritid och snabb uppladdning. Arbetar du ofta utomhus är det också bra att investera i en pallyftare som har gummihjul som klarar ojämna underlag. Inomhus är en pallyftare med nylonhjul ett utmärkt alternativ. Självklart ska också handtagen på pallyftaren vara ergonomiskt utformade. Det ska vara bekvämt för föraren att hantera pallyftaren under hela arbetspasset.

Fördelar med en pallyftare

En pallyftare kan hjälpa till att öka produktiviteten på en arbetsplats. Den är relativt enkel att använda. Efter lite träning kommer du att ha full koll på dess funktioner och kan hantera lyften och transporterna säkert och effektivt. Genom att snabbt och enkelt kunna lyfta och förflytta tunga lastpallar och annat gods sparar du tid. Tidsåtgången för manuell hantering av tunga laster är helt enkelt längre. En annan fördel med en pallyftare är att godset lyfts och transporteras utan att skadas. Tunga lyft sliter också på kroppen. Använder du en pallyftare minskar du därför också risken för förslitningsskador i rygg och axlar. En elektrisk pallyftare, palldragare eller handtruck skonar kroppen och gör arbetet enklare och smidigare. Detta kan alltså i sin tur minska arbetsrelaterade skador och sjukfrånvaron.

Pallyftare på olika arbetsplatser

Det finns många arbetsplatser där tung lasthantering är en del av det dagliga arbetet. Pallyftare används till exempel ofta på lager och på olika distributionscentraler. Även i olika typer av fabriker och produktionsanläggningar kan en pallyftare vara mycket användbar. Andra arbetsplatser som använder pallyftare är butiker, stormarknader, byggarbetsplatser, sjukhus och vårdinrättningar.

Hitta rätt pallyftare

Har du rätt utrustning på din arbetsplats blir jobbet utfört snabbt, smidigt och säkert. En pallyftare hjälper dig att hantera tunga lastpallar och gods. Den minskar både tidsåtgången för arbetet och risken för arbetsrelaterade förslitningsskador. Hos Witre finns ett varierat utbud av högkvalitativa pallyftare. Välj en pallyftare som har lyftkapacitet och en utformning som passar på din arbetsplats och få en mer effektiv och säker arbetsmiljö. Vi svarar gärna på alla dina frågor om du är osäker på val av pallyftare. Vi hjälper gärna till!