Pallyftare med våg

Hållbar produkt

Filtrera på

Pallyftare med våg

När du ska lyfta och flytta tunga lastpallar eller annat gods kan du använda en pallyftare med en gaffel som kan höjas och sänkas. Det innebär att arbetet blir smidigt och enkelt och att risken för arbetsrelaterade skador minskar. Det finns både manuella pallyftare och elektriska. Här ska vi presentera våra pallyftare och palldragare med inbyggd våg. Det är en fiffig kombination mellan en pallyftare och en våg. En pallyftare med våg förenklar därför arbetet ytterligare och gör det mer flexibelt. Istället för att väga lasten separat väger du den direkt på pallyftaren när den lyfts och transporteras. Resultatet ser du på en display på pallyftaren. Med en pallyftare med våg får du en smart logistik och ett bättre flöde på arbetsplatsen. Liksom vanliga pallyftare finns pallyftare med våg både som manuella och som eldrivna.

Effektiv hantering av pallar och gods

Pallyftare med våg är en mycket funktionell lösning vid all typ av godshantering. Du ser direkt vad din last väger och sparar både tid och energi. Lyftkapaciteten varierar mellan olika pallyftare. Vi erbjuder en pallyftare som klara ända upp till 2,3 ton. Innan du väljer pallyftare är det bra att ha en ungefärlig koll på hur tungt gods din arbetsplats normalt hanterar. Med en pallyftare med våg ser du sedan snabbt vad varje lyft väger och kan arbeta smidigt och effektivt. Pallyftare kommer vanligtvis med hjul i polyuretan. Hjulen klarar tunga laster och kan också användas i miljöer med ojämnt golv, till exempel på lastbilsflak och ramper.

Pallyftare med våg i olika branscher

En pallyft eller palltryck med våg kan användas på en mängd olika arbetsplatser. Det är inte ovanligt att använda pallyftare på lager och i industrier och fabriker. Pallyftare används också i livsmedelsindustrin och i sjukhussektorn – helt enkel överallt där logistik av tunga laster förekommer.

Fördelar med pallyft med våg

Genom att integrera lyft- och vägningsfunktionen kan arbetsplatsen spara tid och öka effektiviteten. Du behöver alltså inte använda två separata maskiner för att först väga och sedan lyfta och transportera lasten. Du sparar in ett steg i arbetsprocessen. En pallyftare med våg minskar också risken för felaktiga mätningar och ökar noggrannheten. En annan stor fördel med en pallyftare med en inbyggd våg är ett ökat säkerhetstänk. När arbetsmomenten förenklas minskar risken för personskador. En pallyftare med våg indikerar normalt också om lasten är för tung. Det är ett effektivt sätt för att se till att maskinen inte utsätts för större belastning än den klarar av. Det kan förhindra både olyckor och skador på pallyftaren.

Beställ pallyftare med våg

Tveka inte att kontakta Witre om du har några frågor om våra produkter. Pallyftare med våg finns i olika modeller och i många olika prisklasser. Därför är det inte alltid så enkelt att veta vilken som skulle passa bäst på arbetsplatsen. Ska du satsa på en manuell eller eldriven pallyftare? Hur stor lastkapacitet behöver den ha och skulle din arbetsplats vara hjälpt av en pallyftare med integrerad våg? Vi hjälper dig! Du når oss via telefon, e-post eller chatten.