Motorlyftvagnar

Filtrera på

Högkvalitativa motorlyftvagnar

En motorlyftvagn hjälper dig att lyfta och transportera tunga laster. Du får en arbetsplats med bra ergonomi och risken för förslitningsskador minskar. Med hjälp av en kontrollpanel kan användaren styra motorlyftvagnen och bestämma till exempel hastighet och riktning. Ska du köpa en ny motorlyftvagn? Välkommen till Witre! Vi erbjuder ett stort sortiment av motorlyftvagnar och elektriska pallyftare från välkända varumärken till bra priser. Här finns motorlyftvagnar med olika lyftkapacitet, gaffellängd och hjulmodeller.

Hur tung är lasten?

Motorlyftvagnar, pallyftare och pallstaplare är utformade för att klara olika tunga laster. De flesta maskiner tål mellan 1 000–3 000 kilo. Det finns också mindre pallyftare som endast klarar några hundra kilo och som kan vara ett alternativ på en mindre arbetsplats, till exempel i en liten matvaruaffär. Innan du väljer vilken motorlyftvagnar eller pallyftare du ska beställa ska du säkerställa att den kan klara och hantera den last du vill transportera. Under varje produkt här på sidan finns mer information och där finns också produktens maxbelastning angiven. Förutom lastkapaciteten kan längden och bredden på maskinens gaffel variera. De flesta är anpassade efter en vanlig lastpall men det finns motorlyftvagnar med längre gafflar. Oavsett hur tung och stor din last är, är det viktigt att lasten balanseras korrekt för att undvika olyckor.

Val av hjul

De hjul som sitter baktill på en motorlyftvagn, pallyftare eller staplare kallas för styrhjul. De är helt enkelt de hjul som styr maskinen. Hjulen kan vara antingen nylonhjul, polyuretanhjul eller gummihjul. Nylonhjul klarar tunga laster på jämnt underlag. De används därför inte utomhus där grus och annat kan försvåra arbetet. Polyuretanhjul är mjukare hjul jämfört med nylonhjul och kan därför användas på ojämnt underlag. Gummihjul är ännu mjukare och är också mycket tystare hjul. Gummihjul kan därför användas på ojämna golv där det är viktigt att ljudvolymen inte blir för hög. Antal hjul på gafflarna skiljer sig från motorlyftvagn till motorlyftvagn. Ju fler hjul gaffeln har, desto tyngre laster kan den hantera.

Motorlyftvagnar med speciella funktioner

Beroende på hur din arbetsplats ser ut kan du behöva en motorlyftvagn med extra funktioner. Det finns till exempel motorlyftvagnar med inbyggda vågar. Du kan alltså väga din last direkt på motorlyftvagnen. Det finns också höglyftande motorlyftvagnar som används när godset ska placeras väldigt högt upp. Här är det extra viktigt att balansera godset korrekt.

Motorlyftvagnens användningsområden

De flesta lager och industrier behöver en motorlyftvagn för att hantera lyft och förflyttning av tunga lastpallar, gods och varor. Hanteringen blir enklare och smidigare men också mer effektiv och säker för personalen. Motorlyftvagnar används också inom dagligvaruhandeln, i verkstäder och tillverkningsindustrin.

Investera i en ny motorlyftvagn

Vi hoppas att informationen här hjälper dig i ditt val mellan olika motorlyftvagnar. Självklart är du också alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst för ytterligare tips och råd. Med rätt motorlyftvagn eller elektrisk pallyftare kommer arbetet att gå enkelt, snabbt och effektivt så det är viktigt att hitta en maskin som passar just din arbetsplats. Vi hjälper dig att hitta rätt motorlyftvagn för dina behov och förutsättningar! Utforska gärna vårt utbud av manuella och eldrivna pallyftare och saxlyftvagnar. Vi har allt du behöver för en effektiv och säker arbetsplats!