Rullcontainers & Tillbehör

Filtrera på

Rullcontainers & Tillbehör

Rullcontainers är ett oumbärligt hjälpmedel för effektiv transport och förvaring inom många branscher. Hos Witre hittar du ett brett utbud av högkvalitativa rullcontainers och tillbehör som underlättar din verksamhet. Med över 50 års erfarenhet som leverantör till företag, vet vi vad som krävs för att optimera dina logistikflöden. Upptäck vårt sortiment och hitta den perfekta lösningen för dina behov.

Vad är en rullcontainer och vad används den till?

En rullcontainer är en mobil förvaringsenhet på hjul som används för att enkelt transportera och förvara olika typer av gods. Den består vanligtvis av en robust stålram med hyllplan eller korgar, och är utrustad med svängbara hjul för smidig förflyttning. Rullcontainers är mycket mångsidiga och används inom en rad olika branscher, såsom lager, industri, detaljhandel och sjukvård. Några av de vanligaste användningsområdena för rullcontainers är:
 • Transport av varor mellan olika avdelningar eller byggnader
 • Förvaring och plockning av produkter i lager och butiker
 • Hantering av material och komponenter inom tillverkningsindustrin
 • Distribution av medicinskt material och utrustning inom vården
Genom att använda rullcontainers kan företag effektivisera sin logistik, spara tid och resurser samt förbättra arbetsmiljön för sin personal. Med rätt rullcontainer på plats blir det enklare att organisera, transportera och komma åt varor och material, vilket i sin tur leder till ökad produktivitet och lönsamhet.

Vilka olika typer av rullcontainers finns det?

Det finns en mängd olika typer av rullcontainers att välja mellan, beroende på dina specifika behov och användningsområden. Några av de vanligaste typerna inkluderar:
 • Standardrullcontainers: Dessa är de mest mångsidiga och används ofta för allmän förvaring och transport. De finns i olika storlekar och kan ha öppna eller slutna sidor.
 • Rullcontainers med hyllplan: Dessa har justerbara hyllor som gör det enkelt att organisera och komma åt innehållet. De är idealiska för förvaring och plockning av mindre varor.
 • Rullcontainers med korgar: Dessa har utdragbara korgar eller lådor, vilket gör dem perfekta för förvaring och transport av små delar eller ömtåliga föremål.
 • Hopfällbara rullcontainers: Dessa kan enkelt vikas ihop när de inte används, vilket sparar värdefullt utrymme i lagret eller på arbetsplatsen.
 • Specialanpassade rullcontainers: För unika behov kan rullcontainers skräddarsys med specifika dimensioner, material eller tilläggsfunktioner.
Oavsett vilken typ av rullcontainer du väljer, är det viktigt att den är tillverkad av högkvalitativa material och har en robust konstruktion för att tåla daglig användning och slitage över tid.

Hur väljer man rätt rullcontainer för sitt behov?

För att välja rätt rullcontainer för ditt företag, är det viktigt att överväga följande faktorer:
 • Användningsområde: Vad ska rullcontainern användas till? Transport, förvaring, plockning eller en kombination av dessa?
 • Lastkapacitet: Hur mycket vikt behöver rullcontainern kunna bära? Se till att välja en modell med tillräcklig lastkapacitet för dina behov.
 • Storlek: Överväg både den tillgängliga golvytan och höjden på utrymmet där rullcontainern ska användas, samt storleken på de varor som ska förvaras eller transporteras.
 • Material: Rullcontainers finns i olika material, såsom stål, aluminium och plast. Välj ett material som är lämpligt för din arbetsmiljö och de varor som ska hanteras.
 • Manövrerbarhet: Kontrollera att rullcontainern har högkvalitativa hjul som möjliggör smidig förflyttning, även när den är fullastad.
 • Tilläggsfunktioner: Beroende på dina behov kan du överväga rullcontainers med extra funktioner, såsom justerbara hyllplan, utdragbara korgar eller hopfällbarhet.
Genom att noggrant utvärdera dessa faktorer och välja en rullcontainer som uppfyller dina specifika krav, kan du säkerställa att du får en produkt som effektiviserar din verksamhet och ger valuta för pengarna under lång tid framöver.