Arbetsstolar & Tillbehör

Filtrera på

Ergonomisk arbetsstol till verkstad, industri och lager

På en del arbetsplatser sker mycket av det dagliga arbetet sittandes. Just därför är det viktigt att ha en arbetsstol som ger rätt stöd och en stabil arbetsposition. Stolen ska vara ergonomiskt utformad för att minska risken för förslitningsskador och vara anpassad för arbetsplatsen. Vi erbjuder ett brett sortiment av arbetsstolar som klarar daglig användning, som är bekväma att sitta på och som är mycket prisvärda.

Välj en bekväm och snygg arbetsstol med smarta funktioner

Våra arbetsstolar finns med många praktiska detaljer som underlättar arbetet och ger en bekväm arbetsposition. En höj- och sänkbar arbetsstol kan enkelt justeras efter din längd och den arbetsuppgift du ska utföra. Många modeller av arbetsstolar har även justerbar sits och ryggstöd för maximal sittkomfort. En låg eller hög arbetsstol med ryggstöd skyddar kroppen och ger god avlastning. De flesta arbetsstolar kommer utan armstöd men det finns också arbetsstolar med armstöd. Armstöden ger dina armar och axlar ytterligare avlastning men för vissa arbetsuppgifter kommer de helt enkelt bara vara i vägen. Vilken stol du ska välja beror därför på vilken typ av arbetsuppgifter du ska utföra.

Arbetsstol med eller utan hjul

Många arbetsstolar har lättrullade hjul. Detta gör stolen mycket flexibel och du kan enkelt rulla mellan olika arbetsstationer på arbetsplatsen. Använder du ofta olika verktyg och utrustning som förvaras på olika platser kan det vara mycket användbart med en stol med hjul. En stol med hjul ger normalt också en mer ergonomisk sittställning eftersom du kan justera din arbetsposition snabbt och enkelt. Har du ett arbete som kräver hög precision kan en arbetsstol utan hjul dock vara att föredra. Den ger ett stabilt stöd och även en större säkerhet. Risken för att du tappar balansen minskar också. Fundera vilken typ av arbetsuppgifter du har och om du ska välja en arbetsstol med hjul eller en arbetsstol utan hjul.

Arbetsstolar och material

Stolarna som du hittar här hos oss på Witre är hållbara och tillverkade av material som klarar tuffa påfrestningar. Vilket material du ska välja i stolen beror på vilken miljö den ska användas i. I en tuff arbetsmiljö måste stolens material också klara större påfrestningar. En stol av plast är enkel att rengöra och torka av och passar bra i miljöer med mycket smuts och damm. En stol i polyuretan är slittålig och klarar många olika typer av vätskor och kemikalier. Du kan också välja en arbetsstol i läder eller trä. Dessa stolar passar bättre i till exempel lager och lättare industrier.

Beställ en hållbar industristol online

Det är många saker att ta ställning till vid val av arbetsstol. Om du är osäker på stolens funktioner eller material får du gärna höra av dig till oss. Vår kundtjänst hjälper dig gärna! Vi har specialistkunskaper om produkterna och kan komma med både tips och goda råd. Förutom hållbara och ergonomiska arbetsstolar kan du även komplettera med olika tillbehör som exempelvis hjul och extra överdrag. I vårt sortiment finns även prisvärda kontorsstolar från välkända varumärken. Välkommen med din beställning!