Spännband & Lyftband

Filtrera på

Spännband & Lyftband

Spännband och lyftband är oumbärliga verktyg för säker transport och lyft av tunga laster. Hos Witre hittar du ett brett sortiment av högkvalitativa spännband och lyftband som uppfyller alla säkerhetskrav. Med över 50 års erfarenhet inom branschen erbjuder vi pålitliga lösningar för dina specifika behov, oavsett om du behöver breda spännband, små spännband eller långa spännband. Våra produkter är utformade för att klara tuffa arbetsförhållanden och garantera maximal säkerhet.

Vad är skillnaden mellan spännband och lyftband?

Spännband och lyftband är två olika typer av band som används för att säkra och lyfta laster, men de har olika funktioner och egenskaper. Spännband är främst avsedda för att säkra och fixera laster under transport, medan lyftband är speciellt utformade för att lyfta och flytta tunga föremål. Spännband är vanligtvis tillverkade av polyester eller polypropylen och har en hög draghållfasthet. De är utrustade med spännen eller vinschar som gör det möjligt att justera spänningen och säkerställa att lasten är ordentligt fixerad. Spännband finns i olika bredder och längder för att passa olika lastdimensioner och vikter. Lyftband, å andra sidan, är konstruerade för att lyfta och hantera tunga laster. De är oftast tillverkade av högkvalitativa syntetiska fibrer som polyester eller nylon, vilket ger dem en hög draghållfasthet och låg vikt. Lyftband är försedda med öglor eller krokar i ändarna för att enkelt kunna fästas i lyftutrustning som kranar eller traverser. De finns i olika konfigurationer, såsom enkla lyftband, runda lyftband och bandlängor, för att uppfylla specifika lyftbehov.

Vilka typer av spännband och lyftband finns det?

Det finns en mängd olika typer av spännband och lyftband som är anpassade för specifika användningsområden. Några vanliga typer av spännband inkluderar:
 • Enkelspännband: Dessa är grundläggande spännband med en spänne i ena änden och är lämpliga för lättare lastning.
 • Dubbelspännband: Dessa har spännen i båda ändarna, vilket gör det möjligt att spänna från båda hållen för ökad säkerhet.
 • Breda spännband: Dessa är bredare än standardspännband och erbjuder ökad stabilitet för större laster.
 • Långa spännband: Dessa är längre än standardspännband och är idealiska för att säkra stora eller skrymmande laster.
När det gäller lyftband finns det också flera varianter, inklusive:
 • Platta lyftband: Dessa är enkla, platta band som är lämpliga för generella lyftapplikationer.
 • Runda lyftband: Dessa har en rund profil och är utformade för att ge mjukare lyft och minska risken för skador på lasten.
 • Bandlängor: Dessa består av flera lyftband som är sammankopplade för att ge ökad lyftkapacitet och stabilitet.
Oavsett typ är det viktigt att välja spännband och lyftband av hög kvalitet från pålitliga leverantörer som Witre för att säkerställa säkerheten vid transport och lyft.

Hur väljer man rätt spännband eller lyftband för sitt behov?

Att välja rätt spännband eller lyftband är avgörande för säker och effektiv hantering av laster. Här är några faktorer att överväga när du väljer:
 • Lastens vikt: Se till att spännbandet eller lyftbandet har tillräcklig kapacitet för att hantera lastens vikt med en säkerhetsmarginal.
 • Lastens storlek och form: Välj ett band med lämplig längd och bredd för att säkra eller lyfta lasten ordentligt.
 • Användningsmiljö: Överväg faktorer som temperatur, kemikalier och UV-exponering som kan påverka bandets prestanda.
 • Säkerhetsstandarder: Se till att bandet uppfyller relevanta säkerhetsstandarder, såsom EN-standarder för spännband och lyftband.
 • Fästmetod: Välj ett band med lämpliga fästanordningar, som krokar eller öglor, som är kompatibla med din lyftutrustning.
Genom att ta hänsyn till dessa faktorer och välja produkter från betrodda leverantörer som Witre kan du säkerställa att du har rätt spännband eller lyftband för ditt specifika behov. Tveka inte att kontakta våra experter för ytterligare vägledning och rekommendationer.