Saxlyftvagnar

Filtrera på

Smidig saxlyftvagn för enkel hantering av tunga laster

Med hjälp av en saxlyftvagn kan du lyfta och flytta tunga gods och varor till höga höjder. Det förenklar arbetet och gör det även mer säkert. En annan viktig anledning för att använda en saxlyftvagn är att den minskar risken för arbetsrelaterade skador. Tunga lyft sliter nämligen på armar, nacke och rygg men med en saxlyftvagn undviker du alla tunga lyft och du får en mer ergonomisk arbetsställning. På Witre finns flera saxlyftvagnar att välja mellan. Här finns saxlyftvagnar i olika modeller och prisklasser – allt för att du ska få en bättre och säkrare arbetsplats.

Skillnaden mellan en saxlyftvagn och en palldragare

En saxlyftvagn klarar helt enkelt att lyfta lasten högre upp än vad en palldragare eller pallyftare skulle klara. På saxlyftvagnen finns en plattform som stöds av hydrauliska eller elektriska saxar och denna plattform kan höjas och sänkas. Ibland kallas saxlyftvagnar också för höglyftande pallyftare. En saxlyftvagn kan även användas som en extra och tillfällig arbetsyta. Lasta helt enkelt en pall på saxlyftvagnen och kör fram den till din arbetsstation. Genom att justera saxlyftvagnen i rätt höjd kan du sedan få en bra arbetsställning för plock och pack.

Saxlyftvagnens lastkapacitet

Saxlyftvagnar är tillverkade i hållbara och slittåliga material som tål tung belastning och stort slitage. De finns i olika storlekar, och lastkapaciteten på saxlyftvagnen varierar beroende på modell och tillverkare. Vanligtvis har saxlyftvagnar en lastkapacitet på mellan 150 kg och 1 000 kg. Det är viktigt att du följer tillverkarens rekommendationer för maximal belastning för att säkerställa en säker och effektiv användning av maskinen. Det är också bra att kontrollera längden på maskinens gaffel. Gaffellängden kan nämligen variera mellan saxlyftvagnarna.

Manuell eller elektrisk saxlyftvagn

Beroende på dina behov och arbetsplatsens förutsättningar kan en manuell eller elektrisk saxlyftvagn vara mest lämplig. En manuell saxlyftvagn höjer och sänker lasten genom manuell kraft och passar bra att använda vid lättare lyft. En elektrisk saxlyftvagn drivs med hjälp av ett batteri. Den kräver därför inte lika stor fysisk ansträngning för att manövreras och klarar tunga lyft. En elektrisk saxlyftvagn är normalt dyrare än en manuell saxlyftvagn.

Vilka arbetsplatser kan behöva en saxlyftvagn?

En saxlyftvagn kan användas på alla arbetsplatser som hanterar tunga lyft på höga höjder. Med hjälp av en saxlyftvagn kan du lyfta och transportera bland annat pallar, maskiner och tung utrustning. I fabriker och olika typer av produktionsanläggningar används saxlyftvagnar för en smidig och säker hantering av gods och varor. I lagerindustrin kan saxlyftvagnar användas för att lasta och lossa lastbilar men även för att lyfta upp pallar på höga hyllor. Saxlyftvagnar kan också förenkla arbetet på byggplatser, i verkstäder och på sjukhus och andra vårdinrättningar.

Beställ en ny saxlyftvagn

Har du hittat en saxlyftvagn som passar din verksamhet? Perfekt, då kan du enkelt beställa den här hos oss på Witre. Är du osäker på vilken saxlyftvagn som bäst passar din arbetsplats hjälper vi gärna till. Kontakta vår kundtjänst via telefon, e-post eller chatt så kan vi rekommendera de maskiner som skulle fungera bra hos dig.