Rullbord & Bordsvagnar

Filtrera på

Rullbord och bordsvagnar

En vag med hjul är ett suveränt hjälpmedel. Med hjälp av en vagn kan du förflytta saker och föremål från en plats till en annan utan att du behöver bära dem. Det effektiviserar dina arbetsuppgifter och minskar risken för skador vid tunga lyft. Men vilken vagn ska man välja? Ja, här har vi samlat ett stort utbud av rullbord och bordsvagnar av hög kvalitet från flera välkända varumärken. Transportvagnar kan bland annat användas i industrier, garage och verkstäder men också på lager, kontor och i butiker. Här hittar du också stegvagnar, gallervagnar, etagevagnar, plockvagnar, brickvagnar och torkvagnar. Vilken vagn du ska välja beror på vad du ska använda den till, hur tunga saker du ska lasta på den och på vilket underlag du ska köra den på.

Vagnens lastkapacitet, hjul och material

När du ska välja en vagn till din verksamhet är det viktigt att kontrollera hur stor lastkapacitet den har. En mindre bordsvagn är idealisk för hantering av mindre och lättare gods på ett kontor, lager eller i en butik. Det finns också bordsvagnar med sarger. Vid val av vagn är det också bra att fundera över vilka typ av hjul vagnen ska ha. En bordsvagn eller rullvagn på hjul som ska klara lättare laster har ofta gummihjul. Den är enkel att köra på jämna golv utan trösklar. Vagnar som ska klara större gods kan ha hjul i massiv gummi, hårda nylonhjul, elastikhjul och luftpumpade hjul. Luftpumpade hjul klarar olika typer av ojämna golv bättre och ger också en mjukare övergång när du ska dra vagnen över en tröskel. Det finns även vagnar med bromsade hjul för ökad säkerhet. Vagnarna som du hittar här är tillverkade av olika material. I en industrimiljö kommer du att behöva en slittålig och hållbar vagn i en robust konstruktion. I restaurangmiljöer är ofta vagnar i rostfritt stål ett bra alternativ. En rostfri vagn är enkel att torka av och hålla ren och kan användas både inom- och utomhus. För kontoret kan det räcka med en rullvagn på hjul tillverkad av plast.

Låt arbetsuppgifterna styra val av vagn

När du har kontrollerat vagnens lastkapacitet, hjul och material är det dags att fundera på användningsområde. Olika arbetsuppgifter kräver olika typer av vagnar. En plockvagn passar bra på ett lager, en stabil rullvagn eller rullbord fungerar bra i en industri eller i en verkstad och en mindre vagn på kontoret. Ett bekvämt rullbord eller en bordsvagn kan också fungera som en extra arbetsyta. De flesta vagnar kommer med två eller tre hyllplan.

Har du frågor om rullbord och bordsvagnar?

Välkommen att utforska vårt stora sortiment av vagnar och beställ snabbt och smidigt online. Välj till exempel en vagn med flera hyllor, ett rullbord med lådor eller ett rostfritt rullbord. Det viktigaste är att vagnen effektiviserar dina arbetsuppgifter och ser till att du kan arbeta på ett ergonomiskt sätt för att minska risken för arbetsrelaterade skador. Är du osäker på vilken vagn som passar bäst på din arbetsplats eller i din verksamhet är du välkommen att höra av dig till vår kundtjänst. Vi hjälper gärna till!